Spread the love and share our page with your friends
Dubbele-Getallen Steenbok Sterrenbeeld
Dubbele-Getallen Steenbok Sterrenbeeld

Over de Steenbok

  • Datum: 22 december tot 20 januari
  • Dierenriem: Steenbok is het tiende teken in de dierenriem
  • Element: Aarde
  • Engelse naam: Capricorn
  • Heersende planeet: Saturnus

Steenbok is extreem geduldig

Een typische eigenschap van dit sterrenbeeld is dat je extreem geduldig kunt zijn. Je bent in staat om enorm lang te wachten op datgeen wat je wilt. Je wikt en weegt, onderzoekt en neemt je stappen doelbewust voorzichtig als er een kans op je pad komt. Als die kans zich loont dan zal je waarschijnlijk toehappen indien het een toegevoegde waarde heeft in je leven.

Een Steenbok zal niet “spontaan” iets doen, dit is altijd een zeer doordachte actie. Je wilt steeds zelf de controle hebben, dan is het tenminste zo gedaan zoals jij wilt dat het moet. Liefst doe je ook echt alles zelf, je vindt namelijk dat jij het beter kan of weet dan een ander. Voor jou is er namelijk maar 1 manier en de juiste manier is de jouwe.

Je bent een echte leider, organisator, je plant alles tot in details. Het moet volgens een gestructureerde planning verlopen anders ben jij gelijk helemaal van de kaart af, je houd echt niet van een verandering. Geef anderen ook een kans om dingen op hun manier te doen ook al heb je waarschijnlijk gelijk.

Sterrenbeeld Steenbok in het heelal

Als je het sterrenbeeld van de steenbok in de hemel bekijkt ziet het er ongeveer zo uit als op het bovenstaande plaatje. De beste tijd om het sterrenbeeld aan de hemel te vinden is in het midden van september. In de avond zo rond een uur of negen zal ze zichtbaar zijn aan de hemel. Dit sterrenbeeld bestaat uit 6 sterren. Helaas zijn deze sterren niet zo heel helder.

  • Je bent een match met: Het sterrenbeeld maagd, schorpioen en kreeft
  • Houd van: Vakmanschap, traditie, muziek
  • Sterkste eigenschap: Verantwoordelijk, zelfbeheersing, uitstekende manager, discipline

Steenbokken zijn zeer intelligent

Steenbokken willen hun leven zin geven, ze moeten altijd een doel hebben wat ze kunnen najagen. Zien het leven toch best wel zwart of wit en neemt het leven zeer serieus, vaak té serieus. Ze zijn in staat om bergen te verzetten omdat ze uitstekende klimmers zijn in moeilijke tijden.

Ze laten zich door niets uit het veld slaan en passen hun strategie aan om hun doelen te kunnen bereiken. Steenbokken verliezen nooit hun kalmte en houden onder alle omstandigheden het hoofd koel. Ze tonen niet zo snel hun echte emoties, als ze stress ervaren kunnen ze moeilijk loslaten.

Hard werken is echt een ding voor de steenbok, daarom bekleden ze ook vaak leidinggevende posities. Hij is een echte heerser op de werkvloer, veel zelfdiscipline en is buitengewoon ordelijk. Steenbokken zijn zeer intelligent en hebben veel kennis in huis, ze hebben een ontzettend brede interesse. Noem een onderwerp en ze weten er wel iets over te vertellen.