Spread the love and share our page with your friends
Spells & Rituelen Dubbele-Getallen.nl
Spells & Rituelen

De vier elementen

De basis van wat je nodig hebt om kaarsen magie toe te passen is eigenlijk niet veel meer dan een kaars, een juiste intentie en een lucifer. Alle vier de elementen worden op deze manier vertegenwoordigd.

  • Vuur, van de vlam
  • Lucht, om het te voeden
  • Water, wordt vertegenwoordigd door de gesmolten was
  • Aarde, wordt vertegenwoordigd door de vaste was

Op deze wijze hebben we de vier elementen bij elkaar en kun je in principe al aan de slag om kaarsenmagie toe te passen. Echter wil ik jullie meegeven dat als je je meer moeite doet om een kaars aan te kleden dat het dan ook sterker werkt. Hoe meer handelingen je moet doen, des te meer kracht geef je de kaars(sen) mee om je intentie uit te voeren.

Ritueel voorbereiden, Dubbele-Getallen.nl

Ritueel voorbereiden

De vier elementen zijn de basis, naast die basis kun je de kaars op een mooi vuurvast schaaltje zetten. Gebruik je meerdere kaarsen dan kun je ook kandelaars gebruiken. En daaronder leg je een mooi tafel kleedje. Het geheel kun je verder aankleden met lintjes, stoffen, wierook, fruit of voorwerpen. Misschien wil je er nog wel bloemen aan toevoegen, je kunt ze er los bij leggen of een mooi boeket in een vaas zetten. Kristallen zijn ook altijd mooi om je ritueel mee te versterken.

Een foto van de persoon voor wie het ritueel bedoel is kun je ook bij je ritueel plekje neerzetten. Onder de kaars een foto leggen wordt ook gedaan, leg de foto dan onder het schaaltje of kandelaar. (Pas op met brandgevaar) Let wel erop dat die persoon ALLÉÉN op de foto staat, dus zonder huisdier of andere personen!

Een kaars kun je ook inkerven met bijvoorbeeld een naam, symbolen, cijfers of een intentie. Je kunt ook kruiden of olie gebruiken om een kaars mee te zalven. Etherische olie wordt ook heel vaak gebruikt in kaars rituelen.

Kaars zalven, Dubbele-getallen.nl

Kaarsen zalven

Neem een beetje altaar olie, kun je kant en klaar kopen. Of je neemt een paar druppels gewone olie en voegt enkele druppels etherische olie toe. Laat ná het zalven de kaars een tijdje staan. Steek je het gelijk aan dan kan de etherisch olie vlam vatten dus kijk hier een beetje mee uit. Wil je van iets af dan wrijf je de kaars naar links toe in. Wil je zaken aantrekken dan zalf je de kaars naar rechts toe in.

Links = Verleden

Rechts = Toekomst

In het kort komt het er op neer dat je goed naar je gevoel moet luisteren als je een ritueel wilt gaan opbouwen. Voel wat je erbij wilt hebben van materialen. Welke kleur kaars neem je? Neem van te voren je tijd om voor te bereiden. Denk goed na over de kleur kaars, welke vorm wil je dat de kaars heeft, hoe lang moet deze branden?

De algemene regel is dat alles wat je een ander geeft 3x terug zal komen… Dit geldt voor alle positieve én negatieve zaken. Bedenk dit vooraf heel goed aleer je een opdracht of wens meegeeft aan een kaars.

De intentie wat je wilt meegeven, wat wil je ermee bereiken, wat is je doel? Welke materialen je erbij wilt hebben. Als je een ritueel hebt uitgevoerd kan het even duren voordat je resultaat ziet, vaak gaat het vrij snel en soms zal je langer moeten wachten. Is je intentie/doel complexer dan kan het zijn dat je nog een extra ritueel moet uitvoeren of hetzelfde ritueel nogmaals moet overdoen.

Belangrijk! Wil je de kaars(sen) die je aangestoken hebt voor je ritueel uitmaken omdat je het op dat moment niet kunt laten opbranden, dan kun je dit op een aantal manieren doen.

  • Doof de vlam met je vingers
  • Blaas de kaars uit (Als je dit doet, houd op het moment dat je uitblaast de persoon in gedachten voor wie de intentie bedoeld is en blaas het daar naar toe.
  • Met een kaarsen dover