Spread the love and share our page with your friends
Kaarsvlam en betekenis, Dubbele-Getallen
Kaarsvlam en betekenis

Wat vertelt de kleur van de vlam

Wat betekent het lont van de kaars

Het hart van de kaars is het lont. Soms komt het voor dat tijdens het branden van een kaars bovenop het lont een vorm ontstaat. Een aantal betekenissen van de vormen daarvan hebben we hieronder beschreven.

Bloem : Wees vreugdevol en blij, je kaars is rijk aan helende en vreugdevolle energie.

Driehoek : Het kan even duren voor je wens uitkomt, er zijn andere personen bij betrokken.

Hart : Stel je hart open voor de mooie dingen die het leven te bieden heeft. Ontvang helende energie van de kaars.

Maansikkel : Er komt een positieve verandering in een situatie die je hebt gewenst.

Paddenstoel : De wens die je de kaars mee hebt gegeven is in orde. Er wordt hard gewerkt om het realiteit te laten worden. Tevens komt er een groei aan op persoonlijk vlak.

Ster : De energie in de kaars bevat momenteel zeer veel kracht, zoveel dat er flinke barrières mee doorbroken kunnen worden.

Vierkant : Je bent aan alle kanten beschermt maak je geen zorgen.

Hoe brand de vlam van de kaars

Hoe de vlam zich gedraagt kan heel veel vertellen over hoe de kaars brand. Heb je intenties meegegeven aan de kaars? In dat geval verteld de vlam iets over hoe het daarmee gaat. Heb je tegenwerking of loopt alles voorspoedig. Onderstaand enkele betekenissen hiervan.

Knetteren

De vlam knettert en knispert

Er is een energie die graag je aandacht wil hebben. Via deze weg wordt er aan je gevraagd om te helpen in een situatie waar je nog niet aan deel neemt. Ook kan het zijn dat je met iets bezig bent wat niet in orde is voor jou. De energie wil je dus behoeden voor een misser.

Rustig

De vlam brand rustig en normaal

Alles is in orde.
Je wens voorloopt voorspoedig zonder tegenslagen.
Er is overzicht en totale controle over hetgeen waar jij mee bezig bent. De zaken zijn goed op orde en succes zal in de nabije toekomst verschijnen.

Stevig

De vlam brand rustig. Heb je een opdracht meegegeven aan de kaars dan is de energie krachtig aan het werk om je doel te behalen. De krachtige vlam laat zien dat het voorspoedig gaat.

Dansen

De vlam danst zacht op en neer

Een “energie” wilt je laten weten dat deze er voor je is. Heb je de kaars een doel meegegeven dan wilt men je op deze manier laten weten dat alles voorspoedig gaat. Het gaat beter dan verwacht, geluk is op komst en je zal succes boeken.

Klein

De vlam is heel klein en geeft weinig licht

Voorzichtig zijn met het nemen van belangrijke beslissingen.
Als de vlam heel klein is, nog veel licht geeft en zeer stabiel brand dan kan het zijn dat de kaars er juist heel lang over moet doen om het doel te behalen wat je de kaars meegegeven hebt.
Is de vlam heel klein en geeft bijna geen licht dan is het beter om afstand te nemen van een situatie die in je leven speelt. Heb de kaars een intentie meegegeven dan kun je beter je doel bijstellen.

Beneden

De vlam lijkt zich naar beneden te willen richten maar raakt net niet het kaarsvet aan.

Teken van gevaar. Dit hoeft niet letterlijk gevaar te zijn, maar je bent met iets bezig of denkt aan iets wat echt niet in orde is voor jou. Het kan ook zijn dat energieën om jou heen waarschuwen dat iemand jou kwaad wil doen. Of, je hebt een kaars een intentie meegegeven die niet in orde is. Dan kun je beter stoppen met het kaars ritueel. Je kunt overnieuw beginnen en je intenties bijstellen. Wees er dan wel zeker van dat je dat je met de juiste dingen bezig bent.

Waar wijst de vlam naar toe?

Noorden : Psychische kracht
Oosten : Wijs, onderwijs, sluw, denken,
Zuiden : Gevoel, temperament, emotie
Westen : Doen, materiele zaken

Betekenis van de rook

Veel rook : Overvloedige rook betekend dat er nog een paar hobbels op je weg liggen. Je wens is wel gehoord door het Universum maar het duurt even iets langer dan verwacht.
Witte rook : Dit duid erop dat de wens die jij de kaars hebt meegegeven ondersteund wordt door het Universum.
Zwarte rook : Het is positief, de rook staat voor jouw bescherming. Er wordt negatieve energie verbrand zodat jij weer in het positieve mag staan.
Grijze rook : Grijs is vrij neutraal, alles gaat zoals het hoort te gaan met je wens.

Als de rook links langs je gaat dan kunt je te emotioneel betrokken raken bij een situatie. Links is je emotionele kant.

Rechts is de kant van het denken met je hoofd. Gaat de rook deze kant op dan moet jij je hoofd erbij houden.

Rook komt naar je toe : Er komt stabiliteit naar je toe als het een beetje rook is. Komt er heel veel rook jouw kant op dan komt er een situatie op je af die je aandacht nodig heeft. Je zal even in het duister tasten maar al spoedig zal de zon weer gaan schijnen. Heb je een wens meegegeven aan een kaars? Hetgeen wat je gewenst hebt komt naar je toe.
Rook gaat van je af : Het kan betekenen dat je zorgen en verdriet weggaan. Een ruzie verdwijnt en lost op. Heb je de kaars een spreuk meegegeven? Dan gaat hetgeen je gewenst hebt dus weg, kan dus negatief of positief zijn, het ligt eraan wat je gewenst hebt.
Rook gaat omhoog en niet specifiek 1 kant op : Als je de kaars een wens hebt meegegeven dan gaat de energie recht op het doel af. Dit is zeer krachtig want je hebt nauwelijks tegenwerking. Ook wilt dit zeggen dat je hulp krijgt uit onverwachte hoek. Je wens zal dus sneller vervuld kunnen worden.

Betekenis van het kaarsvet

Als de kaars aan het branden is, ontstaan er soms spontaan figuren in het kaarsvet van een druipkaars. Het kaarsvet dat langs een kaars loopt kan spontaan het silhouet van een gezicht te zien zijn of het neemt een bepaald figuur aan. Soms zien we letters of zelfs een hartje verschijnen. Lees hieronder de betekenissen van druipkaarsen.

Kaarsvet stroomt met de klok mee : Alles gaat voorspoedig, de weg wordt vrij gemaakt van obstakels zodat er ongehinderd verder gegaan kan worden met de volgende fase. Heb je een kaars een intentie meegegeven, dan kan het zijn dat je nog een kaars mag aansteken om verder te gaan met deze intentie.
Kaarsvet stroomt tegen de klok in : Het kan wat langer duren dan verwacht, er moet een kleine omweg genomen worden om tot het gewenste resultaat te komen.
Kaarsvet maakt vetlagen : Als het vet langs de kaars afdruipt en allemaal lagen over elkaar heen vormt dan kan dit betekenen dat er aan een probleem gewerkt wordt. Ieder laagje is een gedeelte van een oplossing van het probleem.
De was krult om : Is de krul gelijk aan twee kanten tegenover elkaar dan is de kaars in balans. Krult de kaars aan 1 kant let dan even op naar welke windrichting dit is.
Het kaarsvet stroomt terug : Als het kaarsvet stroomt en plots veranderd van richting en terug stroomt dan betekend dit dat er iets of iemand van gedachten zal veranderen. Dus bijvoorbeeld, een zakelijke deal gaat niet door, of iemand beloofde iets te doen voor je, dat zal dan niet door gaan. Je mag dit positief zien want het was niet voor jou bestemd en er komt iets beters op je pad.
Overstroming van het kaarsvet : Als het kaarsvet wegstroomt van de kaars af dan kan dat betekenen dat iets wat jij graag wilt je door de vingers glipt. Het gaat stuk of gaat niet door, dit maakt ruimte vrij voor iets nieuws. Dit is dus uiteindelijk iets positiefs ook al lijkt dit in beginsel niet zo. Je zal er iets beters voor in de plaats krijgen.

De algemene regel is dat alles wat je een ander geeft 3x terug zal komen… Dit geldt voor alle positieve én negatieve zaken. Bedenk dit vooraf heel goed aleer je een opdracht of wens meegeeft aan een kaars.

Kaarsvlam en betekenis, Dubbele-Getallen

Waar staan de kleuren van de kaars voor

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Rood: Liefde, energie, kracht, passie, lust, moed, macht, zelfvertrouwen, romantiek, sfeer, gezondheid, wilskracht, warmte, vitaliteit, overleving.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Oranje: Aantrekkingskracht, stimulatie, aanmoediging, aanpassingsvermogen, creativiteit, succes, mentale zuivering, stimulatie, psychische kracht, inzicht, controle, materiele doelen.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Geel: Intelligentie, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht, zon, genezing, inzichten, doorbreken van mentale blokkades.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Groen: Vruchtbaarheid, geld, innerlijke groei, schoonheid, werk, succes, geluk, voorspoed, groot rijkdom, moed, jaloezie, rust, balans, vernieuwing.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Blauw: Heling, wijsheid, onbegrensde mogelijkheden, vertrouwen, waarheid, genezing, reinigen van de ziel, hoop, bescherming, creativiteit, communicatie, voorspellende dromen, vriendschap, wegnemen van angsten, tegen negatieve energie, vrede bevorderend, innerlijke rust, meditatie.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Paars: Inspiratie, spirituele, fysieke kracht, spirituele groei, kennis, wijsheid, verhogen van capaciteiten, psychische, zelfstandigheid, macht, genezing, succes, meditatie, eigenwaarde verhogen.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Roze: Liefde, vriendschap, verzoening, harmonie, rustige slaap, romantiek, emoties, eer, trouw, vrouwelijkheid, balans, inzicht.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Bruin: Wijsheid, bescherming, aardemagie, dierenmagie, vriendschap, gunsten, balans, concentratie vermogen, huis, aarden, bevorderd besluitvaardigheid, moed.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Wit: Vitaliteit, kracht, energie, maanmagie, zuiverheid, reinheid, spiritualiteit, genezing, vrede, meditatie, waarheid, spirituele kracht, bescherming, vreugde, schoonheid.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Zilver: Intuïtie, plotselinge inzichten, dromen, helderziendheid, vrouwelijke kracht, stabiliteit, bescherming bij duisternis.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Goud: Succes, voorspoed, erkenning, ambities, geluk, rijkdom, versterken van intuïtie, positieve aantrekkingskracht.

Kaarskleur en betekenis, Dubbele-Getallen

Zwart: Bescherming, duistere zaken, verbannen, doorbreken, jaloezie, rustgevend, rouwen, verlies.

Het is zo dat de meeste mensen voor een andere kleur kiezen dan voor een zwarte kaars. Zwart is een kleur die veelal geassocieerd wordt met “het duister” dus de negatieve dingen. Ja dat is natuurlijk 1 kant van het verhaal maar een zwarte kaars is onwijs sterk in het opnemen van energie uit een omgeving of een situatie. Zwart is een sterke beschermer, er van uitgaande dat je intenties kloppen, kun je een zwarte kaars aanmaken als je tegenwerking ondervind in je leven op een bepaald vlak. Zwart geeft kracht, heel veel kracht, dus wil je echt dingen voor elkaar krijgen op je pad omdat je muurvast zit dan is dit een uitstekende kleur samen met goud. Goud zorgt voor succes en zwart voor de kracht.