Spread the love and share our page with your friends
Dubbele-getallen.nl Bergkristal
Dubbele-Getallen Bergkristal

Spirituele werking

Dit kristal heeft een hele zuiveren trilling, een hele hoge prachtige vibratie. Het is een zuiverend kristal dat lage vibratie transformeert naar een hogere vibratie en dat weer vrijgeeft aan haar omgeving. Mediteren kun je heel goed met een bergkristal, het verheldert je zicht op bepaalde zaken die spelen in je leven.

Bergkristal geeft je een bepaalde rust die je in een betere balans brengt, zeker als je met spiritueel werk bezig bent. Het kristal werkt een beetje stress verlagend. Als je kaarten legt is dit ook een mooie steen om bij je werk te leggen om zo een mooie werk energie te creëren. Wil je beter aarden als je met spiritueel werk bezig bent, leg dan een groter exemplaar naast je voeten.

Helende werking

Bergkristal heeft uitstekende vibratie verhogende kwaliteiten dus voel je je een beetje down dan krikt deze steen je vibratie weer omhoog. Draag dan wel een ketting met een grotere steen, of een bijvoorbeeld een kogelarmband van bergkristal. Je kunt ook een kristal in je handen nemen en even op een stoel gaan zitten, leg in de handpalm een bergkristal en laat de prachtige zachte energie op je inwerken.

Sommige mensen slapen beter met een bergkristal, leg deze dan wel zo kort mogelijk bij je voor de beste werking. Als je gespannen kuiten hebt, kan dit komen door stress. Leg dan eens een bergkristal op de kuiten, het zal de spanning wat verminderen. Bergkristal heeft ook een lichte beschermende werking op je aura, het legt een heel dun energie laagje eroverheen. Net een soort energie schild dat jou energie wat beschermd.

Dubbele-getallen.nl edelsteen

Reinigen van de steen

Bergkristal kun je onder lauw zacht stromend water afspoelen. Gebruik je de kristal veel, dan spoel deze zeker één keer per dag even af onder de kraan. Ook als je een andere steen opgeladen hebt met de bergkristal even afspoelen of even in een kommetje met water leggen. Opladen voor nieuwe energie kan bij de bergkristal in zon of maanlicht. Een nachtje buiten leggen om op te laden kan ook met de bergkristal.

Over de Bergkristal

  • Mineralogie: Bergkristal ontstaat in gangen en kloven, meestal wordt het in vulkanisch gesteente gevormd.
  • Kristalstelsel: Trigonaal
  • Kristalvorming: Secundair of tertiair
  • Sterrenbeeld: Maagd, Steenbok, Waterman
  • Chakra: Wortelchakra, Navelchakra
  • Kleur van de Bergkristal: Kleurloos (zoals glas), soms troebel
  • Vindplaatsen: Duitsland, Brazilië, Madagaskar, Kenia, Sri Lanka, India, Verenigde Staten, Polen, Tsjechië en Frankrijk.
Wereldkaart Dubbele-Getallen.nl

Dubbele-Getallen.nl geeft uitsluitend adviezen over mogelijke werking van edelstenen en mineralen. Gebruik edelstenen en mineralen alleen ter ondersteuning en raadpleeg ten aller tijden een arts als je gezondheidsklachten hebt.