Spread the love and share our page with your friends
Dubbele-getallen.nl Amethist
Dubbele-Getallen Amethist

Spirituele werking

Amethist is een prachtige energie van vrij hoge trilling, zeker een aanrader voor gevoelige mensen. Het helpt je te aarden, heeft een zuiverende werking op de energie in je aura. Het kristal helpt je ook om je beter te kunnen concentreren als je met paranormale zaken bezig bent.

Naast de zuiverende kwaliteiten van de amethist, legt het ook een dunne beschermende laag over je aura. Deze steen kun je ook met andere stenen laten samenwerken voor een nog krachtiger resultaat. Amethist kan goed samen met onder andere; bergkristal, rozen kwarts, labradoriet, fluoriet, agaat.

Helende werking

De steen verminderd spanningen, je kunt een amethist bij je pakken en er even een moment mee gaan zitten om te kunnen ontspannen. Een aantal grote exemplaren in een kleine ruimte dragen bij aan het in balans brengen van de energie. De energie die niet goed voelt voor ons, wordt getransformeerd naar een licht aanvoelende vrolijk makende energie.

Ze kan een steun zijn in moeilijke tijden, draag haar dan bij je. Amethist is in staat om je te helpen verdriet makkelijker te verwerken. Tevens zal het je beschermen en zal er voor zorgen dat je beter geaard bent. Je kunt dan helderder denken en bent minder snel afgeleid. Als je erg druk in je hoofd bent is de amethist ook een fijne steen om vast te hebben. Het brengt rust, orde en overzicht.

Dubbele-getallen.nl edelsteen

Reinigen van de steen

Je kunt haar onder lauw zacht stromend water afspoelen of even in een bakje met water leggen. Heel even in de zon leggen om haar op te laden met nieuwe energie is geen probleem. Ligt de steen vaak in de zon dan kan deze verkleuren en haar mooie paarse kleur kan dan vervagen. Gebruik je de amethist veel dan spoel haar één keer per dag even af onder de kraan. Opladen voor nieuwe energie kan ook in het maanlicht. Of leg hem gewoon een tijdje bij of op een bergkristal.

Over de Amethist

  • Mineralogie: : Amethist kan in verschillende soorten gesteente worden gevormd. Vaak wordt agaat in vulkanisch gesteente gevormd. Gasbellen creëren holle ruimten in het gesteente. Hierdoor ontstaan er ook gaten en kieren waarin de agaat zich dan kan gaan vormen. Soms wordt zelfs een hele rotsholte of een gang gevonden die aan de binnenkant bekleed is met amethistkristallen.
  • Kristalstelsel: Trigonaal
  • Kristalvorming: Primair of secundair
  • Sterrenbeeld: Maagd
  • Chakra: Keelchakra
  • Kleur van de Amethist: Diep paars tot licht violet
  • Vindplaatsen: Sri Lanka, Brazilië, Siberië, Canada, Verenigde Staten, Uruguay, Mexico, Madagaskar, India en Verenigd Koninkrijk
Wereldkaart Dubbele-Getallen.nl

Dubbele-Getallen.nl geeft uitsluitend adviezen over mogelijke werking van edelstenen en mineralen. Gebruik edelstenen en mineralen alleen ter ondersteuning en raadpleeg ten aller tijden een arts als je gezondheidsklachten hebt.